BIO JE TO DAN VESLANJA ZA PAMĆENJE !

Categories: Novosti

image00199Kako smo najavljivali, u subotu 3. prosinca, uoči Svetog Nikole, u Puli smo realizirali cjelodnevnu proslavu 130-te OBLJETNICE VESLANJA U PULI. U biti, bio je to DAN VESLANJA U PULI ZA PAMĆENJE za sve generacije. Zahvaljujući povoljnim vremenskim uvjetima mogli smo realizirati predviđeni Program u cijelosti.

Regatni veslači održali su u ranim jutarnjim satima kvalitetan trening, zatim su četiri veteranske ekipe, pred brojnim i napaljenim navijačima, održale trke u osmercima, u kojima je pobjedu odnijela ekipa “JADRANA” iz Rijeke nad našom nešto starijom ekipom.

Vijeće klubova HVS u našoj memorijalnoj dvorani održalo je svoju sjednicu, na kojoj su usvojeni: Izviješće o prošlogodišnjem radu, Financijsko izviješće i Pravilnik o registraciji veslača, a raspravljen je i Kalendar natjecanja za 2017.g., te su podijeljeni pokloni našem predsjedniku DRAGANU STANKOVIĆU povodom 130-te obljetnice, a on je u ime “starog mladića” poklonio predsjeniku HVS  BRANIMIRU BAŠIĆU prelijepu Plaketu. Na kraju je ispravljena i jedna greška učinjena na 26. HVP tako što je pobjednički pehar za Ukupnog pobjednika u juniorskoj kategoriji predan u ruke pravom pobjedniku: VK “KRKA ” iz Šibenika.

Uslijedio je ukusni domijenak s istarskim delicijama, kojih se ni pred carem ne bismo postidjeli. Kada su se vijećnici i veterani iz Rijeke i Zagreba razišli, a nadamo se i sretno doputovali svojim kućama, uslijedila je Svečana skupština našega Kluba, na kojoj su sudjelovale sve naše živuće generacije veslača, njihova rodbina te uzvanici: gradonačelnik Grada Pule BORIS MILETIĆ, glavni tajnik Sportske zajednice Istarske županije DARIO KORACA, predsjednik Sportske zajednice Grada Pule MILAN SOLDATIĆ, predstavnik Mjesnog odbora “ARENA” g-din MAKSIMOVIĆ i naš počasni član dr. LEMS JERIN.

Poslije Predsjednikovog pozdravnog govora i kratkog povijesnog osvrta o nastanku vaslačkog sporta i kluba u Puli, te brojnim uspjesima kroz ovih 130 godina kontinuiranog djelovanja Kluba i njegovim prijelomnicama, za riječ se javio Gradonačelnik, čestitao nam 130 velebnih veslačkih godina i, kako je i obećao, svim našim veslačima donio poklon za kupnju najmanje četri regatna čamca, zbog čega je bio nagrađen dugotrajnim pljeskom i uzvicima odobravanja. Tako  uoči Dana sv Nikole dolaze na ovako važne “okrugle” klupske proslave samo najbolji gradonačelnici! Bravooo! Jedan od njih je bio i prerano preminuli naš počasni član LUCIANO DELBIANCO, kojeg smo se i ovom prigodom prisjetili.

Riječi pozdrava i lijepih želja uputili su nam svi uzvanici, na čemu im od srca hvala!

Predsjednik je podijelio nagrade najboljim klupskim veslačima, ovogodišnjim  Hrvatskim prvacima u osmercu mlađih juniora, na što smo u klubu čekali punih 29 godina. Svaki član posade (FABIO IPSA, ANTONIO PERINIĆ, PETAR STARČEVIĆ, ARIAN TADE, LUKA MARKULINČIĆ, LUKA IVANUŠEC, LUKA JELČIĆ, PAULO POSSI i korm. MATIJA MAREM) i njihov trener ELVIS ORBANIĆ dobili su nagradu u iznosu od 1.000 kuna, a veslači i oslobađanje plaćanja članarine do 31. srpnja 2017. (održavanja 27. HVP). Ispalo je da je ove godine Sv. Nikola veslačima donio samo poklone, a ne i šibe. Predsjednik je potom predao plakete za vjernost Klubu veslačima koji su prešli u seniorsku kategoriju i ostali vjerni Klubu: DAMIR BEŠIĆ, EDIN SOFTIĆ, ANTONIO POROPAT i LORENTZ VAIL ŽUFIĆ, te klupskom majstoru koji je ove godine zbog zdravstvenih problema morao napustiti svoju dužnost, KLAUDIJU ŠTIFANIĆU. Svi nagrađeni članovi Kluba od mnogobrojnih veslača zaradili su burni pljesak odobravanja. Potom je Predsjednik Kluba uručio plakete zahvale sportskim zajednicama Županije i Grada, a s Gradonačelnikom i MO “ARENA”, na čijem području smo mi jedini sportski klub i taj MO nas u stopu prati.

Uslijedio je domijenak s bogatom trpezom i glazbom, što je dodatno razgalilo sve veslače i goste. Da bi domijenak uspio naročito su se potrudili naš veteran MLADEN BANOVAC, naša spremačica MIRA KELEMEN i majke naših veslača sa svojim slatkim delicijama. Svima hvala! Posebna zahvala našem vjernom sponzoru – kolektivu lokala “PIETAS JULIA”, koji nam je donirao korištenje dvorane, te našem veteranu DENISU GOLDINU za ugodnu glazbu.

Poslije par sati druženja i prepričavanja događanja iz povijesti i događanja iz toga dana, uredno smo se razišli i dugo ćemo pamtiti proslavu ove obljetnice na čast svim generacijama veslača od dana utemeljenja 19.09.1886. pa sve do danas.

Fotke u galeriji će vam vjerojatno o svemu puno više, ljepše i plastičnije reći!

Tajnik