NAŠI PATRIK, IVAN, MILE i MATE SEDMI NA SVIJETU

Categories: Novosti

Bravo za posadu hrvatskog veslačkog četverca bez kormilara PATRIKA PRNJAKA, IVANA PITONA (IST), MILU ČAKARUNA i MATU LEDENKA (JZD)!!!

Pod vodstvom glavnog trenera našega Kluba ELVISA ORBANIĆA na Svjetskom veslačkom prvenstvu U23 u Trakaiju, Lihtuania osvojili su izvrsno 7. mjesto (prvi u “B” finalu). To je za sada najbolje mjesto od svih naših posada na ovogodišnjem Prvenstvu. Time je ova posada opravdala povjerenje Hrvatskog veslačkog izbornika, svojih trenera, HVS-a i cijele hrvatske veslačke struke, iako im od početka sezone nisu baš cvale ruže. No, oni su pokazali da nisu prošle godine u juniorskoj kategoriji na Europskom prvenstvu slučajno osvojili broncu i na Svjetskom prvenstvu 6. mjesto. Ovdje možete vidjeti SLUŽBENE REZULTATE FISA-e.

Posada je u daleku Litvu otputovala poslije petnaestodnevne kontinuirane pripreme u Puli po teškom i nezapamćeno vrućem vremenu. Na kraju priprema zahvatio ih je i manji zdravstveni problem. No, oni nisu ni jednog trenutka sumnjali u svoju snagu i u vrlo uzbudljivoj i teškoj utrci izborili poziciju koja im objektivno i pripada u Svijetu. A konkurencija nije bila nimalo slaba i neambiciozna.

Još jednom: BRAVO MOMCI!

Zadarski trener DANIEL BAJLO poslao je poruku slijedećeg sadržaja: “Dobar ste posao uradili!”. Ta kratka poruka sve govori.

Pulski dio posade nestrpljivo očekuju i žitelji njihovog Mjesnog odbora “Vidikovac” koji će im na proslavi Dana Mjesnog odbora 17. srpnja u 20,00 sati uručiti nagrade za najbolje športaše u 2012.g. u svojoj životnoj sredini. Velika je to čast, ako se uzme u obzir poznata istina: “Lakše je biti najbolji na svijetu, nego u svojem selu!” Momci, i ovim rezultatom vi ste dokazali da se s vama mogu ponositi vaši najmiliji, životna sredina, Grad Pula, Istarska županija, Republika Hrvatska, ali i naš Klub i naši savezi, te svi prijatelji veslanja! Vjerujemo da je ponosan i vaš trener, te da će poslije ovoga uspjeha lakše dovesti čamce cijele HVIV klupskim kombijem iz Litve u Hrvatsku!

Svima sretan put i povratak kući!