Kroz Klub je u proteklih 131 godinu prošlo preko 20 000 mladića i djevojaka Grada Pule i okolnih općina. Danas Klub broji 116 aktivnih članova. Moderno je ustrojen. Raspolaže s 40 suvremenih čamaca, od kojih su dva osmerca. U Republici Hrvatskoj, među trideset i četri veslačka kluba 2006. godine, na svoju 120-tu godišnjicu, zauzeo je 5. mjesto, najbolje u svojoj povijesti u suvremenoj Republici Hrvatskoj.  2009. g. Klub je zauzeo  6. mjesto u Državi, ali su mu mlađi juniori ekipno u Hrvatskoj zauzeli 1. mjesto i za tu godinu bili proglašeni Najboljom muškom ekipom za mlađe uzraste u Istarskoj županiji, dok je ženska posada juniorki u dvojcu bez kormilara PAOLA IPSA i TISA NALIĆ 2008.g. bila proglašena Najboljom ženskom ekipom za mlađe uzraste u Istarskoj županiji za osvojeno 1. mjesto na Prvenstvu RH.  2010. godine Klub bilježi nove svoje blistave trenutke:

– juniorska ekipa Kluba osvojila pobjednički pehar u Hrvatskoj;  muška ekipa Kluba osvojila je najsvjetlije priznanje u Gradu Puli; muška juniorska ekipa proglašena je najuspješnijim nadama u Županiji istarskoj;  Glavni trener Kluba proglašen je najboljim trenerom Grada i Županije. U sastav Hrvatske veslačke izborne vrste Klub je te sezone dao 2 veslačice i 6 veslača, koji su osvojili:

– 5. mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu u četvercu bez kormilara u klupskom sastavu (MARIO JELČIĆ, BRUNO DUŠIĆ, IGOR ZENZEROVIĆ i VJEKOSLAV ŽIKOVIĆ )

– 9. mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu u četvercu s kormilarom u mjesšovitom sastavu (IVAN PITON i PATRIK PRNJAK + 3 veslača iz Šibenika)

– 13. mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu u ženskom dvojcu na pariće u mješovitom sastavu          ( ASJA ŽERO + KARLA MILOŠEVIĆ iz Karlovca)

– 14. mjesto na svjetskom seniorskom prvenstvu u ženskom dvojcu na pariće u mješovitom sastavu (ANJA SVEĆAROVSKI + HELENA PAVKOVIĆ iz Zagreba)

– 8. mjesto na 1. OLIMPIJSKIM IGRAMA MLADIH u Singapuru, kao jedina veslačica iz Hrvatske u samcu (ASJA ŽERO).

Na HVP 1. mjesta su osvojile juniorske posade: 4+JMA; VJEKOSLAV ŽIKOVIĆ, IVAN PITON, BRUNO DUŠIĆ, MARIO JELČIĆ i SREĆKO KOKOROVIĆ – korm.  i 8 + JMA: MORIS MIHOVILOVIĆ, ANTONIO MARKOVIĆ, PATRIK PRNJAK, ALESSIO POROPAT, VJEKOSLAV ŽIKOVIĆ, IVAN PITON, BRUNO DUŠIĆ, MARIO JELČIĆ i SREĆKO KOKOROVIĆ – korm.

Ta godina je definitivno označena kao prelomnica u kojoj je naš Klub iz pretežito skul veslanja ušao u razdoblje rimen veslanja, što su naročito pozdravili veterani, tvrdeći da je rimen veslanje pravo muško veslanje u kome se treba dokazati.

2011. godine na Svjetskom prvenstvu U23 u Amstrdamu  10. mj. osvaja hrvatski  2-SŽB s našom ASJOM ŽERO i riječankom ANOM ANIĆ . Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u ETON DORNEY LAKE, Great Britain, hrvatski četverac bez kormilara s našima IVANOM PITONOM i PATRIKOM PRNJAKOM, te zadranima MATOM LEDENKOM i MILOM ČAKARUNOM osvajaju 7. mjesto (1. u “B” finalu).

No, te godine smo u Hrvatskoj pali na 10. mjesto i osvojili smo na 21. HVP svega jedno 1. mjesto u 4+JMA (I. Piton, P.Prnjak, A. Marković, M. Širola, L. Vrbanić – k)

 

Klubom uspješno, kako je već navedeno, četvrti mandat za redom predsjedava DRAGAN STANKOVIĆ, a tajnik Kluba je TOMISLAV BUTORAC. Upravu Kluba, na čijem je čelu Stanković, čine isključivo bivši i sadašnji veslači: ALEK STEPČIĆ, i MLADEN BANOVAC. Predsjednik Nadzornog odbora je također aktivni veslač s invaliditetom IGOR MORAREVIĆ, a glavni tehniko je bivši trener DUŠAN KRANJC – ŠTEF. Predsjednik Komisije za prava i obveze članova je veteran ŽELJKO RADOJIČIĆ. Kućni majstor je KLAUDIO ŠTIFANIĆ, a spremačica je MIRA KELEMEN. Klubu pri organizaciji svake veslačke priredbe u gradu Puli i Istri pomažu još mnogobrojni simpatizeri, veterani i roditelji mladih veslača, kao i mnogobrojni sponzori. Klub redovito svake godine krajem veljače održava svoju Redovnu sjednicu Skupštine, koja u zadnjih pet godina broji oko 50-ak članova. Također, na rođendan Kluba (19. rujna) ili blizu toga datuma Klub održava Svečanu sjednicu Skupštine, na koju poziva sve bivše i sadašnje članove Kluba, prijatelje veslanja, sponzore i dodjeljuje nagrade najboljim veslačima i zahvalnice zaslužnim članovima.

Najznačajnije rezultate trenutno postižu regatni veslači:jedina seniorka ANJA SVEĆAROVSKI, juniorke ASJA ŽERO, KATARINA STANKOVIĆ i JOSIPA RADETIĆ, juniori IGOR ZENZEROVIĆ, VJEKOSLAV ŽIKOVIĆ, MARIO i IVAN JELČIĆ, BRUNO DUŠIĆ, IVAN PITON, PATRIK PRNJAK, MORIS MIHOVILOVIĆ, DANIEL BANKO (2009. g. proglašen najboljim sportašem Grada Vodnjana), DINO DOBRIĆ i ALESSIO POROPAT te mnogobrojni mlađi juniri/ke i kadeti/kinje, koji se još moraju dokazivati. Primjer mladim regatnim veslačima i polaznicima Škole veslanja, koju vodi bivši veslač ROBERT PILJAN, daje najbrojnija sekcija veterana u jednome klubu HVS-a, koja broji 23 aktivna člana. Oni redovito tri puta tjedno treniraju i u najvećem broju nastupaju za svoj Klub na svim zvaničnim regatama predviđenima za veterane i redovito sudjeluju u svim akcijama Kluba. 2007. godine su vrlo uspješno i masovno nastupili na Svjetskom veslačkom veteranskom prvenstvu, organiziranom na Jarunu u Zagrebu. Najbolje veteranske rezultate kontinuirano postiže osmerac u sastavu: STEPČIĆ, ŠVERKO, MANDIĆ, STANKOVIĆ, ŽUFIĆ, TURKOVIĆ, BANOVAC i RADETIĆ, te IPSA i MILOTIĆ u kombinacijama s drugim veslačima iz Kluba i Hrvatske.

Pages: 1 2 3 4 5 6