Klub redovito već desetak godina za redom na Prvenstvu RH u veslanju nastupa s više od 30 regatnih veslača/ica, a ove godine ih za nastup na tom prestižnom natjecanju kandidira 45-ero. Klub je suutemeljitelj Veslačkog kupa Miljenka Finderlea (u početku – 2006.g.-nazvanoga: Veslački kup kontinentalne Hrvatske, hrvatskog Primorja i Istre, u kojemu se natječe 15 hrvatskih veslačkih klubova i tri puta za redom je naš Klub osvajao 3. mjesto. Na poticaj našega Kluba 2009.g. 5 veslačkih klubova Istre i hrvatskog Primorja, pod pokroviteljstvom Veslačkog saveza Istarske županije, utemeljilo je Regionalni kup škola veslanja. Naši veslači/ice svih kategorija kroz pet zadnjih natjecateljskih godina sudjeluju na preko 30 regata i natjecanja županijskog, regionalnog, državnog i međunarodnog značaja, te na dva veslačka kampa: ljetni i zimski, što ukazuje na činjenicu da se preko 70% svih klupskih sredstava ulaže u izravni sportski program, nezanemarujući niti jednu kategoriju članova.

Grad Pula posljednjih godina pruža Klubu značajnu potporu. 2005. godine Grad je pomogao Klubu nabaviti cijelu garnituru od 11 novih čamaca vrhunske kvalitete. U znak zahvalnosti Klub je novonabavljenom osmercu dao ime „GRAD PULA“, a tadašnjeg gradonačelnika g-dina LUCIANA DELBIANCA proglasio Kumom toga čamca i Počasnim članom Kluba. 2006. godine Klub je u Puli organizirao 4 velike i veći broj manje značajnih veslačkih priredbi pod geslom „120 GODINA VESLANJA U PULI“. Dvjema od njih Poglavarstvo Grada Pule bilo je Pokrovitelj, čime je potvrdilo kontinuitet skrbi Grada za ovaj olimpijski sport i jedan od najstarijih i najtrofejnijih pulskih sportskih klubova. Za uspješno njegovanje veslačkog športa Klub je od Saveza sportova grada Pule 2007.g. dobio VELIKU PLAKETU, 2008. godine Savez sportova Istarske županije dodijelio mu je VELIKU PLAKETU. Ove godine Gradonačelnik BORIS MILETIĆ pomogao je Klubu nabaviti novi četverac s kormilarom, a uz posebno zalaganje SS IŽ nabavljen je i dvojac na pariće iz fonda HOO za kadete. Iz donacije Vladimira Šestana potpuno su reparirana tri čamca, tako da Klub u sadašnjoj situaciji upotpunosti zadovoljava potrebe veslača.

U posljednjih pet godina Klub je značajno ulagao u obnovu infrastrukture svoga Doma, tako da se danas svi članovi Kluba ponose svojim Domom i uzorno i s mjerom dobrog gospodara ga koriste. Jedan od sinova našega veterana Saše Mandića, FILIP nam je kreirao i vrlo lijepi i praktičan WEB site, zahvaljujući čemu možemo naše članove i prijatelje diljem svijeta obavješćivati o životu i radu Kluba. Naše uspjehe, naše pokušaje i posrtaje redovito prate lokalni mediji, a ponajviše “Glas Istre” sa svojim neumornim sportskim novinarom ROBERTOM CAREM.

Klubu značajno pomažu i mnogobrojni sponzori, a posebice kumovi čamaca: NEVIJA TIRELI kuma četverca na pariće ”KVARNER WIENA OSIGURANJE”, ALESSANDRO LIZZUL kum četverca na pariće ”LIZZUL MOBILE”, ZLATKO TURKALJ i MATIJA RAŽEM kumovi dvojca na pariće ”MEDIALAB”, VEDRAN CATELA kum dvojca bez kormilara ”MERCATOR”, ANĐELKA ŠEPAK kuma dvojca na pariće ”PIETAS JULIA”, ŽELJKO RADOJIČIĆ kum dvojca na pariće ”MONTE GRANDE”, ZLATKO MARIĆ kum samca ”SOKOL MARIĆ SECURITY”, LETIZIA KLUN kuma samca ”PRODUCT-IMPEX”, ROBERT MARINI kum samca ”COLGRAPH” i DRAGAN STANKOVIĆ kum samca ”STANDOR”. No, Klub redovito podupiru stalni i vjerni sponzori OTP BANKA i Pekara ”BRIONKA”.

Uz potporu svih navedenih i još mnogobrojnih nespomenutih sponzora, donatora i simpatizera veslanja, a najviše uz potporu svih stotinjak aktivnih članova, naš Klub se ove 2010.g. na još preostale tri regate Veslačkog kupa Miljenka Finderla u kolovozu i rujnu i na Prvenstvu RH u veslanju krajem rujna sprema osvojiti i obraniti najbolje rezultate u svojoj povijesti.

Pages: 1 2 3 4 5 6