PRESTALO JE KUCATI JUMBEKOVO SRCE

Categories: Novosti

JUMBO

Danas, u petak 19. srpnja 2013. godine zaprimili smo tužnu  vijest da je u 81. godini života prestalo kucati srce hrvatskog veslačkog veterana i veteranskog trkača na duge staze JULIJA BOROŠE – JUMBA. Veslačku karijeru započeo  je u Veslačkom klubu – VK “Sava-Trešnjevka” (1951.-1990.), a 1990. godine utemeljio je VESLAČKI KLUB “JARUN” i vodio ga do svoje smrti. Trkačku karijeru započeo je već kao veteran u zagrebačkom  AK “Veteran” (1976.-2013.). Prije dvije godine najvažnija Hrvatska veteranska regata nazvana je po njegovom nadimku “JUMBO REGATA”, koju su svi i domaći i inozemni veslači rado posjećivali i na njoj s “guštom” odmjeravali snage s ljutom konkurencijom.

Dragi  JUMBEK, cijeli naš VESLAČKI KLUB “ISTRA” PULA upućuje Ti posljednji pozdrav, a Tvojoj obitelji i svim Tvojim prijateljima iskrenu sućut. Za sve zaljubljenike veslanja Ti si VESLAČKA LEGENDA i naši članovi će se uvijek tako odnositi na spomen Tvoga imena.

Osobno mi je, kao tajniku VK “ISTRA” i veslačkom zaljubljeniku drago što sam imao prigodu prije mjesec dana   na Sabljacima, za vrijeme 4. Regate VKMF, s Tobom proćakulati o hrvatskoj veslačkoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti i da si mi, kao i uvijek, unio dozu optimizma u moj  pogled na veslanje. Još si mi sa svojom dragom kćerkicom obećavao napraviti jednu lepezu maketica vesala hrvatskih veslačkih klubova i radovao si se što mi se to Tvojih ruku djelo  svidjelo u prostorijama VK “JADRAN” Rijeka. I nekako mi suza dođe na oko dok ovo pišem…

Jumbek, Jumbek, od srca Ti hvala za sve što si dao za veslanje!

Tvoj VESLAČKI KLUB “ISTRA”