RAPSODIJA U PLAVO-BIJELOM NA JARUNU

Categories: Novosti

Image006Malo kome je u nedjelju na Jarunu na 2. REGATI VESLAČKOGA KUPA MILJENKA FINDERLEA bilo jasno što su ova dvojica stratega sa fotke uradila svojim veslačicama i veslačima ovoga ljeta da bi odigrali prekrasnu RAPSODIJU U PLAVO-BIJELOM. Nagovještaj je već postojao u Bakru. Ali tada su “veslački znalci” pobjedu u Bakru nad velikom Trešnjevkom i domaćinom Jadranom, te nad 10 drugih članica Kupa pripisivali svemu i svačemu, ali ne nikako visokoj spremnosti naše Ekipe. Naravno, u Zagrebu naša Ekipa nije osvojila pobjednički pehar, ali je osvojila 3 strašna zlata, 3 srebra i 3 bronce Predsjedniku Kluba na dar za rođendan, ali i na pozornost njemu i cijeloj veslačkoj javnosti.

Već prva finalna utrka u juniorskim osmercima donijela je eksploziju uzbuđenja. Strašna utrka po vrućem predzadnjem ljetnom danu. I ….. prolazak naše posade prvom kroz cilj. Image003Najviše se veselio kormilar DOMINIC PAVLIŠIĆ, jer su mu već išle na živce srebrne, brončane i “drvene” medalje. Slijedile su čestitke glavnom treneru ELVISU ORBANIĆU, koji je uslijed toga pao s bicikla i ogulio lakat.

Nastavilo se finale utrkom 1xKMA, u kojoj je naš favorit PAULO POSSI osvojio 4. mjesto i velike bodove za svoj voljeni Klub. Bilo je razvidno da Paulo izrasta u pravog veslača. Trener PETAR BANOVAC – zadovoljan!

Image004I onda veliko finale posada 2xKMA u kojemu je naša nedavno poražena posada u Medulinu FABIO IPSA i ANTONIO PERINIĆ porazila konkurenciju s velikih 9 sekundi prednosti i osvojila zlatoooooo! Pogledajte na fotki to blaženstvo i ponos osvojenim prvim mjestom.

Bravo momčine!

Image005Opet ta Istra! – čulo se uz veslalište, kada je posada 4xKMA u sastavu LUKA MARKULINČIĆ, DENIS ZDIONICA, EDI HAJDAREVIĆ i TEO UŠIĆ za dlaku prošla ciljem druga. Pero se samo smješkao primajući čestitke, a bodovi su se na Istrin konto krcali iz utrke za utrkom. Pogledajte s kojom strašću “nabrijani” štroker grize ovo srebro, a što li će tek činiti zlatu za 10 dana na istom veslalištu!?

Image001Uslijedila je bronca GLORIJE GJEKAJ u 1xKŽA. Bravo! Trenutačno najbolji hrvatski trener BRALIĆ, gledajući kako ova mlađahna i plaha cura vesla, izustio je: “Ovo je veslački talent! Ona ima sve kvalitete potrebne za velike rezultate:  tehniku, provlak, držanje…!” Pero je samo cvao!

Kratka pauza od medalja i onda bronca u 4xJMB. Posada predvođena štrokerom RIKARDOM RADEŠIĆEM borila se do posljednjega atoma svoje snage, iako nisu ručali i iako su znali da ih još očekuje utrka 8+JMB. Vrativši se s medaljama oko vrata, jedva su iznijeli četverac iz vode. Ali oči su im sjajile od radosti i ponosa. Pa brate, oni su tek prva godina juniora “B”!

Image008Mala pauza od medalja i onda eksplozija oduševljenja: naša posada 4-JMA u sastavu: DINO PAVLIŠIĆ, FILIP ČRNJA, LUKA VRBANIĆ i IGOR MRAČEVIĆ s dvije sekunde prednosti isprijed ljute konkurencije protutnjala je ciljem. Nitko sretniji od njih! Prošavši kroz cilj, a ovo im je bila već druga utrka u dva sata, pucali su po šavovima. Dali su sve od sebe i to veseli sve ljubitelje veslanja.

Image007Ove curke su s pola snage projurile ciljem treće u disciplini 2xJŽA i okrenule čamac te otplovile na start utrke 2xSŽ i u toj utrci osvojile srebro. Što reći za ovaj hrabri, junački nastup naših TEJE i BLANKE, nego li: BRAVOOO! BRAVOOO!

PATRIK PRNJAK i  MIHAEL MATIKA su također pošteno i dobro odradili utrku 2-SM i zaradili srebro.

Na kraju – hrabri nastup naše posade 8+JMB, iako su poslije velike iscrpljenosti polovice posade u utrci 4xJMB, bili svjesni da su im šanse za medalju slabe. I tako i bi. Časno osvojiše “drvenu” medalju! Trener reče: “Nisu imali kubikaže!”. Bit će, bit će, junaci naši!

I svi ostali članovi NAŠE EKIPE, koja je ovoga puta brojila 50 osoba, dali su svoj obol osvajanju TREĆEGA MJESTA na ovoj Regati sa zaostatkom svega 12 bodova iza pobjedničke Trešnjevke. Kakav je to rezultat govore i plasmani konkurencije iz naše regije: JADRAN – 5. s 34 boda manje od ISTRE, MEDULIN – 7. s 45 bodova manje od ISTRE i ARUPINUM – 10. s 96 bodova manje od ISTRE.

S rezultatima smo već putem upoznali i našega počasnoga člana i kuma osmerca “GRAD PULA”  LUCIANA DELBIANCA, koji ovih dana bije svoju najvažniju životnu bitku. Luciano je cijeloj ekipi čestitao i zahvalio. I mi, svi članovi našega Kluba, zahvaljujemo našemu Lucianu na potpori i želimo mu svako dobro, a posebice u ovome boju koji sada vodi!

Da biste mogli i sami donositi zaključke o ovoj generalnoj probi pred 24. HRVATSKO VESLAČKO PRVENSTVO pročešljajte rezultate OVDJE, ovdje, OVDJE, ovdje i ukupni poredak poslije dvije regate Kupa OVDJE.

Čestitke svima i puno uspjeha na Prvenstvu! Ali i pozor svima: Nema opuštanja! Konkurencija vas je vidjela i sada će gristi do kosti da vas porazi!

Vaš Tajnik